Salam. Ada ke cara nak lepaskan susu badan untuk anak 1tahun10bulan ?

Berhenti susu badan.

10 Balas

Firstly mental memang kene sedia,kedua kene kurangkn anak menyusu badan,bila dia nak ngempeng cuba offer susu botol,atau puting,saya pun paksa anak stop sbb prgnant ank ke 3,memang awalnya dia mengamuk nangis tak henti tapi cuba pujuk slowly nnti dia dh penat nangis and haus dia akan minum juga susu botol,itu apa yg saya buat lah kt anak saya and saya sediakan puting kopek juga sbb dia kalau nak tido layan mata dia akan ngempeng lama lama dia akan terima,saya letak something juga dkt breast kopi ke asam jawa ke mcmtu je😅😂Kalau nak lebih cepat boleh makan pil benti susu tapi maksure anak tk boleh lansung mnum susu badan ye sbb akk saya ckp kira jadi susu beracun sbb akk saya kerja klinik

6mo ago

betul kata sis nihh.. saya pun gitu gak.. no 3 msih mnyusu wlau dh 3thun stgh.. preggy no 4.. doktor n nurse sarankn utk stop bf dulu.. mula2 agk susah tp kita kna biasakan dia.. ckp elok2.. bia dia paham nape xboleh nenen kita..

Assalamualaikum...saya Shuhada. Salam kenal ya🥰... Ibu2 dan ayah2 yang nak daftar DRYPERS CLUB boleh klik link dibawah ya... 1- click https://drypers.com.my/en/ 2. Click Sign Up 3. Jangan lupa Tekan Free Sample, Pilih Size dan jenis mana awak nak.. 4. Isi details semua, pastikan Alamat lengkap dan betul... 5. Referal masukkan kod ni ya..👇👇 👉DRY0117486799 Selesai daftar boleh cuba untuk LOG IN Ok🙂 Tak faham apa2 boleh tanya saya ya...klau nak saya tolong daftarkan pun boleh tak ada mslh..😀.....Kat bawah ni no saya...😃 http://www.wasap.my/+60149481809/NakDaftarDrypersClub

macam saya nak putuskan saya kurangkan dia menetek , dalam masa yang sama saya ajar dia susu formula slow2 sampai dia boleh terima susu formulaa , saya bg dia takberapa minat menetek la , saya letak kat nipple saya asam jawa kadang2 garam , last last dia taksuka sbb dia rasa pelik terus dia taknak menetek , tukar terus susu formulaa 🤣 tapi yg penting mommy kena kental , sbb saya pon tahap sabar time tu takyah cakaplah , rasa nak menangis pon ada 😮‍💨

sy pun putus susu lepas dah pregnant sbb Susu dah x berapa nak ada. memang hari hari kena bagitahu anak. igtkan dia dah x boleh menyusu. kerap bagi makan supaya dia sentiasa kenyang. waktu malam kalau dia nak susu, offer air, offer makanan. anak sy dlu pun jenis mengempeng. Inshallah boleh sis. tp mmg amik masa beberapa minggu. kena sabar banyak ya

yg ni hati kene kental sikit sis .. sy dedua ank nak lepaskan bf ,sy sapu something pd nipples.. contoh benda kelat atau benda xsedap bg dorg .. siap jgk mental ,ank akn mngamuk jgk awal² nk pisahkan bf tu .. insyallah boleh

6mo ago

maaf ya selit , nak tanya kalau anak tanak susu formula mcm mana ya , susu kotak pun sama jugak

Atas sebab apa tu? Macam anak saya, saya dah mula bagi dia susu full cream. Sebaiknya mula dengan kurangkan kekerapan menyusu badan. Anak ada habit mengempeng masa waktu malam ke untuk tidur ke?

6mo ago

Sbb sy tengah hamil anak kedua. Klu bleh sblom umur 2 tahun nak hentikan dia isap susu badan. Sy ada jugak bg susu fullcream tp 1 2 kotak kecil je sy bagi. Bila malam dia suka mengempeng sebelum tidur.

Saya wean off masa ank umur 2y. Saya letak kopi di nipple pastu ckp dkt dia dh hitam, buruk sbb dh lama hisap kena berenti😂 Lama² dia xnk dh bila saya ckp hitam.

parkk. nk thu jg .ank sulung sy before 6months dh lepas susu bdn 😌🤣. ank kdua ni plk nk msuk 2thun msh ssu bdn 🤣

sapu asam jawa setiap kali anak nak menyusu

doc suggest utk stop bf ank ke sis?