Saya nak brtanya, klau dah 16 weeks, 5 hari, tapi berat badan saya masih maintain, ada masalah k?

Berat badan

5 Balas

selagi perkembangan baby dlm perut masih dlm kategori normal, tkde masalah. sy pun masa mengandung dulu berat maintain dr first trimester sampai third trimester. masuk third trimester baru ada penaikan berat

2y ago

ye ke, 1st time pregnant, so xthu sbb selalu dgr orng naik berat bdan, so nak thu baby normal, pergi scan laa kan?

kalau da bukak buku selalu nurse akan bgtau berat ibu sepatutnya naik berapa setiap bulan. xsilap saya la. tp kalau mual2, muntah, xde selera makan, normal xnaik. turun pon normal 😅

2y ago

dh tnya nurse, nurse ckp oke je sbb bru 4 bulan, tpi cm ngisau sbb 1st time an.. alhan dah xde skrng..

selagi scan @ pemeriksaan dr doktor baby sihat x perlu risau sis. kalau masih risau dapatkan pemeriksaan dr doktor yg lain. x salah kita nak pastikan

2y ago

so far xde scan lgi dgn dr.. mgkin next appointment

Kalau doc takde ckp apa2 yg - ve, ok je. Sy pn maintain je. Nanti dah naik 3rd trim mst naik sbb kandungan pn dah membesar

2y ago

oooo.. ingtkn abnormal.. terima kasih sis

nanti dh 18w to 20w dia akn naik.. lapar x payah ckplah 😂..boleh naik mendadak..