Hai nak tanya. Normal ke prgnant 34w berat baby 2.2kg. Semua org cakap kecil. Sy pn kadang jd down.

Berat Baby

12 Balas

Pagi semalam appointment dekat kk. Doktor ukur kepala saiz 32w, berat baru 2.3kg. Sy dah 36w 2d. Doktor kk bg surat refer hospital. Bila scan dgn doktor hospital, berat baby 2.5kg, saiz kepala 34w. Mmg lari dari usia minggu dia. Doktor pakar cakap apa yg dia tengok tak de masalah pun, normal je. Doktor ckp nanti bersalin baby mungkin 2.7kg. Mula tu sy dah risau sangat, maklum la anak first kan. Lps kwn2 bg semangat, lega sikit. Now kena pikir positive

1y ago

semoga baik² aje sis. insha allah. 1st journey kita ni. Sebab tu kita akan berfikir bila org ckp mcm².

Normal kan, dlm apps ni dan dalam mana2 kalau kita cek berat baby normal ikut minggu, 34w ni berat baby normal adalah 2.1kg maksudnya ok la berat baby awk 2.2kg. Abaikan je apa org lain nak kata, xprlu nak didengar ckup lah skg awk risaukan kandungan awk. Dah dekat due kan. hehe.. Kang yg ckp baby berat lg berisiko utk czer sbb baby besar. Minta dijauhkan laa ye..

rasanya orang gila kot ckp x normal tu sis.. pdulikan lah.. dah tu nak 34w 3kg ke ?.. bersalin nnt anak kluar 2.7kg pun dh kira ok.. Yg penting normal. kalau Besar2 msa dlm perut.. kluar nnt koyak sampai lubang jubur baru tau 🤣

1y ago

kan...mulut manusia ni mcm tu la. kita bila de ckp normal tu alhamdulillah dah. Org dok pertikai banding².

Saya time 32 week baby berat 1.8kg je. Doktor cakap on track je lagi. Sebab ikut sizing mummy. Mummy kecil baby pun kecil janji tak turun dari graf tu.

sape ckp x normal tu??abis yg normal bg dye 3kg ke untk 34w tu?nk jelma ke 38w nk kne naik sampai 4kg ke ank dlm perut baru dikatakan normal

normal jela. sye 36w dlu bru 2.2kg. doctor pakar ckp normal je. x yah risau. abaikan je apa org ckp.

1y ago

tulah..Bila kita ckp dr kata normal, sibuk dok ckp ank dia berat la, ape la.😔

saya 34w baru 1.6kg. baby saya kecik sikit tapi doktor kata tak sampai tahap bahaya lagi 🥰

Sy 36 minggu baby baru 2.3kg.. Normal je Dr ckp.. 34 minggu 2.2 dah tu besar lah tu..

Anggaran je tu. Boleh jd lebih or kurang. Beso2 pon nanti susah nak teran😅

normal sis.. sy 36week 2.4kg.. dr xckp pn kurang berat ke ape..