Berat baby 36minggu .

Sapa dalam ni yang dah 36minggu . Saya nak tanya berat baby , sebab baby saya baru 2.2kg . Tak normal ka kalau 36minggu berat baru 2.2kg .

23 Balas

Msa sy 36w 5d hari tu bby sy besar 2.8 dokto kta xnormal .. rate yg normal utk usia kndugan 36w berat bby 2.4-2.6 ini normal , dokto yg bgi tau pd sy la .. lpas tu kes sy ni hr tu refer pakar hospital dan pakar repeat scan msa tu sy dah masuk 37w ngam bby 3.2 memang besar ktanya .. so 30hb ni sy di paksa bersalin pakar bgi 2 pilihan induce ubat dan czer .. so sy pilih utk induce dulu kalau jlan xbuka jlan terakhir trpksa czer juga la .. skrg dah 37w 6d .. ikotkan due date 9/6

Klau ikut kan kecik sikit tapi as long as doktor tak kata pape meaning oklah kut . Mungkin awak pun size badan kecik . Macam saya pun haritu 35 minggu 2.1kg je . Doktor cakap kecik lepastu ni repeat scan 37 minggu baby 2.5kg dah . Keep on minum susu kalau rasa nak tambah berat baby

11mo ago

sy scan 35w bby berat 2.2kg pon dr ckap bby kcik..

Saya this week 36w .. tapi xde scan lagi.. next week baru scan dgn doc pakar kat klinik desa .. tapi last scan 35w baby sy 2.6kg .. saya rasa mcm baby sy besar tapi doc kat hosp shah alam ckp berat baby tu normal.. doc ada ckp besar baby kita ikut gene ibu n ayah ..

11mo ago

Betul .. cm saya scan tngok 3 kilo skli keluar 2.6 alhamdulillah berat air ketuban mungkin🥹 ..

nampak mcm kecik. tp kalau doc tak complain apa²,ok kot. anak 1st sy lahir 39w berat 2.4kg ja. senang sikit nak keluarkan baby masa nak bersalin.tp umur 2 tahun berat dah line merah,obese. skrg 9 tahun dah 46kg

Normal sis, mcm sy ni pun anak dlm berat gitu jugakla. Jgn risau selagi Dr tak suggest apa2. Sis ade BP ke? Kalau xde any medical complications everything should be fine. Growth baby semua normal kan?

Waktu scan 36w berat baby 2.3kg. Dr ckp kecik. Patutnya 2.5kg ke atas. Buat ctg, trus kne induce sbb ad contraction. Baby lahir kluar 2.1kg.

12mo ago

Ye ke sis,baby sya pn scan selasa hri tu 2.37kg 36w tp dr ckp normal,mgkin sbb bdan sya kecik kot

doktor ada ckp apa2 tak?? kalau mcm sy haritu kena repeat scan 37week.. tapi berat baby tak naik2 jgk terus kena tahan wad n induce

Ibu2 kalau nk tambahberat baby boleh double triplekan minum susu ya. Klau sebelum ni segelas sehari boleh up 2 3 gelas sehari

Kalau dr x ckp ape normal je tu,mcm sye dulu beranak anak 41 minggu berat keluar 2.69kg je kecik je, tpi baby sihat saja

saya 35 minggu 5 hari berat baby 2.9 itupun sebab saya banyak makan dan minum yang manis2. memang asik craving yang manis jee

11mo ago

Saya rasa kan, awal2 kehamilan ni mula kan susu anmum.. Pastuu stop laa. Tukar susu lain pula🤣