Berat baby 36 minggu

Assalammualaikum mommy.. Nak tanya.. Kalau baby 36 minggu, berat 2.2kg tu bahaya tak? Sebab doktor ckp baby kecik.. Risau la.. Rasa nak nangis je bila dengar doktor cakap macam tu..

5 Balas

sis cuba pergi dapatkan opinion doktor lain.. sy 36w berat baby 2.06kg,37w 2.3kg..memang dktor ckp kecik dan dh nak kena paksa bersalin.sy g dptkn opinion dktor pakar then doktor pakar cakap ok semua. sbb anak first pn keluar kecik. so dktor pakar bagi masa utk tunggu sakit sendiri tak perlu paksa bersalin. skrg dah 38w3d tunggu tanda je

Waalaikumsalam sis. Samalh, sy smlm scan 36w, Dr kata bby kecik berat 2.2kg. Lepas tu kene suruh serah diri next week 37w utk bersalin. Sy risau juga. Tp sy & baby takda mslh apa2. Jntung semua ok. Tp kene serah diri jugak😢.

1y ago

sama la kita.. risau sgt.. sy gn suami mmg badan jenis kecik.. doktor ckp kne refer pakar.. klau mmg genetik, tkpe.. tpi klau ada masalah, mmg kne tahan.. Ya Allah, berderau darah sy..

saya 36w baby 1.9kg, sekarang 38w dah almost 3kg.. doctor suruh banyakkan tidur or makan benda manis bagi baby cepat besar😂 kalau sehari ada 24jam saya rasa saya tidur 25jam🤣

sye dulu 36w bby 2.2 jugak. xde mslh pon. normal je berat dia. ckup 39w die keluar 2.97kg. x de la jenuh nk dukung masa dlm pantang tu.

1y ago

saya pun takut.. sbb doktor ckp kne refer pakar.. klau ada masalah kne tahan.. risau kne brsalin awal je..

makan manis sis.. sambil tu minum cukup air kosong. insyallah berat baby boleh naik