Pola tidur bayi

Bayi umur 23hari. Hi mommirs, nak tanya normal ke baby saya taknak tidur siang? 2 3hari ni tknk tidur siang dn malam pn sama. Pkul 4pagi baru nak tidur sampai ke pkul 10pagi . Kenapa yer? Takpa ke biarkan baby tidur lama tk bangun menyusu. Cth dari pkul 4pagi sampai 10pagi tidur

5 Balas

Baby ni bila nak masuk sebulan pola tidor dia dh berubah.. baby saya sebulan hari ni saya tgk dh tukar timing tidor dia . Cara saya Kalau nk dia tidor Lena main dgn dia 3 jam jgn stress2 Rileks biarkan muzik dimainkan rangsang pendengaran baby pandang mata baby borak walaupun dia x fhm..nnti dh lama jaga baru Kita nyusukan bg baby tertidur bila Kita baringkan baby macam saya ngiringkan skit sendal bantal letak kain batik atas perut dia rasa mcm dia ingat masih berada dlm dakapan kita menyusu tadi .. cubala tapi kadang2 lain baby lain caranya Kita cuma mencuba yang baik alhmdllh 😊

2y ago

alhamdulillah mcm tu. itulah skrg ni baby saya 27hari rasa mcm dia nk mula main ckp dgn kita, tu yg tknk tido. main dgn dia dlu dh penat nk susu, lpstu senang je dia tidur 🥰

Ank sy siang mlm susah nak tido skrg semenjak nk masuk sebulan ni..ble df lelap letak je celik pastu merengek penat nak melayan lagi2 waktu mlm 😅kalo da tido lena tu nak bangun dr katil pon slow2 je takut dye terjaga.. Adakah ank sy high demand baby 😭

2y ago

sme sye.. ala risau la..

boleh je , sbb die betul2 mengantuk tu sbb x tido siang kan. anak sy pon mcm tu kalau x tdo siamg terus die direct tdo,paling kurang sekali je menyusu,tp anak sy hampir 12 jam tdo 😅

2y ago

hahahahahha kan? kadang bkn dia nk nyusu sgt, tp nak nyonyot je. siap beli puting tp nk yg kita punya jugak😂 mak mak kene banyak sabar la yer, org kata ni mmg fasa dia. insyaAllah abis pantang salu baby dh okay sbb dia dh pndai biasakan dunia luar. harapnya anak kita semua begitu🤲🏻

Ya Allah sama. 40 hari, siang tido sejam je , risau ngat tatau dh nk bt cmne. Menyusu pejam, cabut celik. Malam sudahnya mmg menyusu x bukak mata, tido lena. Takpe ke cmtu 😫🥲

skrg baby dh okay. pkul 7-9pm saya ajk dia main bgi dia tk tido. dh pkul 9 saya terus bawak masuk bilik, tutup lampu, biar bilik sunyi. alhamdulillah abis nyusu dh boleh tido.