Bayi Berjaga Malam

Please perlukan tips.. Bayi umur 2bulan..selalu akan terjaga dari tidur dlm pkul 11mlm mcm tu dan susah utk tidur balik.. Dekat2 pkul 3pg baru nk tidur.. Dah mcm2 buat.. Bunyi white noise, zikir, bukak azan, kurangkan tidur siang, lap badan dgn air suam before tidur, sapu minyak kat perut ngn tapak kaki, dia tetap jgk akan bangun pkul 11 mlm dan taknak tidur.. Need help??

14 Balas

baby sy dari kol 12tgh mlm smpai 5pg .. redha je laa masa tu dkat sebulan .. mcm2 cara buat , lelama sy daa biasa so biarkan je .. dia nages , sy dkung je .. lepas daa masuk 3bulan baru dia normal tp skejap je .. siang plak dia meragam .. ni nak masuk 4bulan baru ok tidur siang & malam dia ..

2y ago

Sama laa dengan sy.. Masa baru lahir asyik tido je siang mlm smpi nak menyusu kena kejut.. Ni nak masuk sebulan berjaga saje siang mlm.. Da lena lepas df letak je atas tilam celik balik merengek risau lak nak tggl ble da masuk keje nnti ni

Akak try beli audio device islamic..ada bunyi khas untuk baby yg baru lahir..baby ni dah biasa dengar bising dalam kandungan lagi..audio mmg membantu..bila anak dgar audio tu..tidur lena..bnyi audio tu mcm bnyi kat alam rahim msa dlam kandungan tu.. Klo nk dapatkan bole wssap sy.. 0142445822

bby sy bru nk msk 2 bln mggu dpn . timing tido da lari . bgn jam 11@12mlm kol 2@3pg bru tido . Sdgkn mata dh bengkak atas bawah . lpstu pndg ats kiri kanan.huhhhu sy cbe psg surah Al-Baqarah baru lena tido . Mgkn sbb nk mbesar pn ya jgk sbb tu timing tido berubah 😁.

4y ago

kita cuba kak . sbb kita xnmpk , diaorg je msih hijab trbukak . kekdg mgkn xsdp perut ke xpn pnas ke . tawakal jer mana yg terbaik kn kak 😀

Baby sy pun pattern tido dia berubah. Kdg2 cntik tido pukul 11 mlm sampai pgi.. Bgun every 2jam utk susu je then tdo balik. Ade time dia dah tdo dr pukul 11 pukul 2 am bgun xnk tdo.. Pukul 4 br tdo balik.. Hrp2 makin membesar makin ok la pattern tdo dia hehehe

4y ago

Kan.. Dlu mase baby dlam sebulan dia tidur mlm ok.. Dia bangun nk susu je.. Skang pulak dah lain..

bby sis start tdo pkul bape? mcm bby sy memang tdo mlm x bgn2,tdo pkul 7 petang bgn subuh esok.. pkul 6petang sy x bg die tdo wlpn mata die kuyu ngantok,6.45 petang sy mandikan die,susukan die, die pun tdo dgn aman sbb mengantok sgt kan..

4y ago

sama la jgk ni sis.. nk start tdo tu meragam jgk..nanges sampai merah muka kepala..die punye layan perasaan tu sampai sy pun astagfirullahhhh...sabarr byk2..haha..bg susu pun x laku time2 tu😅

Cb nyusukan dia sblm dia minta..n seeloknya cek pampers dia dulu..kemudian sapukan myk kat perut n kaki dia ..dah siap semua..baru bg dia susu n sendawakan tuk elak kembung..bila dia dah lena..bedung..

4y ago

Pampers mmg slalu cek.. Time mnyusu tertidur bila sendawakn dia sedar lgsung xtidur.. Baby bedung kaki je sbb bile bedung smue lg dia mngamuk2 n berpeluh2

org tua kata baby memang mcm tu...anak saya pun masa 2bln mcm tu...dua2 anak saya mcm tu...suka bngun mlm...brgilir2 dgn laki dan mak jaga hahaha

Selalu baby besar ni nak kan perhatian lebih. Sejak dari lahir ke? Bedung tak? Tidurkan cara Macam Mana?

4y ago

Sepatutnya bedung tangan. Sebab tangan punca baby senang terkejut. Cuba tukar Cara bedung. Pastikan kemas lepastu dodoi.

sy dr lahir smpai da 5month skrg still berjaga mlm lg.. naik pening jugk keple rs😅.

4y ago

aah sebb to dr dlm perut kene ubahkan.. klu bole ubah😅.. tola sbr mgkin besar sikit dia ok

Cuba jangan bg tidur awal. Tapi selalunya mmg mcm tu. taktahu siang malam, lama2 okay.