Stress !!!

Bayi sy dari mlm semalam smpai ke pagi ni tak tidur2 asyik menangis je .. susu dh bagi , pampers dh tukar .. dh sapu minyak kt sluruh badan dia pun asyik menangis je .. sy pegang dodoi kn , dia tido tpi bila letak kt tilam dia terjaga & menangis lagi .. tak tahu dh nk buat ape .. pening sngt kepala .. stress sngt .. dgn lgsung x dpt tido , nk buat ape2 pun tak dpt ..

37 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

saya pernah alami seperti sis. pada waktu tu bayi saya 2 bulan cuma bayi tidak kerap menangis cuma berjaga.. ye stress memndangkn sy pn bkn pnyabar orgnye.tambahn pulak sebab waktu kita tido ,lagilaa. alhamdulillah dikurniakan suami yg sabar. dptla bergilir menjaga. pada waktu bayi nak tido je kt pangkuan kita, kita jangan biasakan. usahakan selepas mnyusu dn sendawakan anak terus letak bayi dalam baby court atau tilam yang biasa bayi tido. memang makan masa lama untuk usahakan sebab takkan berjaya pada awalnya. tpi bila bayi pn da trbiasa, insyaaAllah bayi akan biasa selepas mnyusu, sendawakan dan letak atas tilam. sbb bayi akan anggap itu rutin dia. keep strong sis. sbb pnglaman baru utk kita sbg mak ayh . never give up dan berdoala minta Allah tolong kita. insyaaAllah

Baca lagi