Ingin tahu

nak tanya mommies2 semua . normal ke klau bby 3bulan 19 hari asyik menangis je . dulu dia sngt susah utk tido mlm dn sepanjang tktido tu dia akn mngis kuat2 . pujuk skjp ok skjp … sbb siang dia asyik tido je … skrg pulak dia dh tknk tido siang tapi mlm dia akan tido lena . dan benda yng sma berlaku siang pulak dia akan mnngis kuat2 . kadang dia tido kjp2 je siang slebihnya mnngis . mcm mna nk buat ya ? #firstmom #pleasehelp

2 Balas

sama kita sis..anak sy 3m16d susah sgt nak tido, setiap kali dia nak terlelap mesti nagis dulu...tp malam dia x pernah nagis dh...cuma bagun nak minum susu je...tido siang pun sekejap2 30min or sejam je...susah sgat...dah la sy x ajar dia dalam buaian, lepas tu dia tolak pacifier...dh la dia suka df, tolak botol susu, sy ni mom bekerja risau pulak...

kalau macam tu sis , banyakkan aktiviti waktu siang sampai dia penat , mesti senang tido , anak saya jadi camni itu normal mungkin dia nak practice kemahiran baru dia