Anak hanya tido bila dipeluk saja

Anak sy dh 2bulan . Nk tido bila dipeluk n dodoi je . Time nyusu kena skli dgn dodoi . Beli buaian dia xnk dduk dlm tu . Letak time dia ngantuk pun tido kejap je . Dri smalam dia tido brpe min je kalau sy letak dia ats tilam dia xkira siang mlm kalau xdipeluk even dia dh lena time tu. Sy first mom mungkin sy ad bt silap cara nk tidurkn dia sbelom ni smpai dia nangis kalau tido xpeluk dia . Masih sempat kn nk ajr dia tido xperlu peluk lama² . Bleh share x caranya?

1 Balas

Anak saya dah 2 tahun masih lagi tidur berpeluk. Saya sarankan awak follow FB babylanguage untuk solusi pada isu awak. Setiap baby keperluannya berbeza. Babylanguage sangat bermanfaat untuk diikuti👍👍 BTW eventho you are a first mom, you are not wrong. Every child is unique and different. We just need to try & error what's best for their need🌹

4mo ago

Sama-sama. Faham, awak. Awak follow la FB babylanguage tu. Sangat bermanfaat 👍 Jangan lupa dapatkan bantuan suami juga.