tak nak minum susu

salam mummy mummy, nak mintak pendapat. anak sy dri2 bulan memang susah nk minum susu. time tido memang senang sngt. 4.5 oz abis dlm 10 minit. tpi bila berjaga 2oz pun sejam nk abis. dh tukar botol pun still sama (even, pureen,pigeon) skrang dia dh 4 bulan. lepas cucuk. dia jdi cirit birit. dh tukar susu dupro ke lactogen tpi dia mcm tknk isap pun botol tu. dia kolom je. ap ye nk buat. sy smpai bagi dia susu guna picagari sbb dia tknk isap puting botol tu lansung. sy dh buntu

1 Balas

Sama mcm anak saya. Cuba sis tukar position menyusu tu. Mula saya ingat dia reject botol jugak. Sbb df dia nak. Botol kalau minum 1oz je. & then ada la satu hari tu saya bagi dia baring. Susukan baru dia nak. Dia nak pegang botol sendiri. Cuba sis try. Tapi bila baring tu make sure tinggikan kepala guna bantal. Baby tak boleh minum susu baring flat takut tersedak