Stress !!!

Bayi sy dari mlm semalam smpai ke pagi ni tak tidur2 asyik menangis je .. susu dh bagi , pampers dh tukar .. dh sapu minyak kt sluruh badan dia pun asyik menangis je .. sy pegang dodoi kn , dia tido tpi bila letak kt tilam dia terjaga & menangis lagi .. tak tahu dh nk buat ape .. pening sngt kepala .. stress sngt .. dgn lgsung x dpt tido , nk buat ape2 pun tak dpt ..

37 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Kesian sis dan baby letih 🥺. Minyak blh tau sis sapu myk apa..? Kot mcm anak sy yg sulung dulu, sesuai myk telon ja.. myk kayu putih rengsa kulit dia.. myk telon senang ja dia kentut buang angin.. Baby sis baby lelaki atau girl? Kalau boy, sy cadangkan tuam (rasa dulu tahap panas dgn pipi atau belakang tgn kita). Tuam kat kemaluan terutama biji anak lelaki, menghala ke atas, tuam perut, belakang perut, celah peha, betis dan tapak kaki. Kalau baby girl pun sama cuma x perlu tuam area kemaluan Tuam aka tungku asal ada pun ok, pakai apa bahan ada dkt rumah: stokin jintan putih/jintan manis/lada hitam. Campur atau salah satu shj ada pun x apa. Masukkan dlm stokin, panaskan atas iron atau panaskan atas kuali kering bersih. Rasa dulu tahap panas dgn pipi dan belakang tgn ibu b4 tungku/tuam kt baby ya🙏 Harap membantu 🙏🙏🙏

Baca lagi