Stress !!!

Bayi sy dari mlm semalam smpai ke pagi ni tak tidur2 asyik menangis je .. susu dh bagi , pampers dh tukar .. dh sapu minyak kt sluruh badan dia pun asyik menangis je .. sy pegang dodoi kn , dia tido tpi bila letak kt tilam dia terjaga & menangis lagi .. tak tahu dh nk buat ape .. pening sngt kepala .. stress sngt .. dgn lgsung x dpt tido , nk buat ape2 pun tak dpt ..

39 Balas

Mcm sy juga dulu masa anak tgh dlm pantang. Mmg penat dgn x cukup tido. Nnt semakin baby bertambah bulan, kurang la die meragam waktu mlm. Sebulan, 2 bulan tu je die nk sesuaikn diri di dunia luar. Mcm sy dulu, tido duduk, tido atas katil, support belakang dgn 3 biji bantal, kiri kanan support, sambil tu pangku baby, baby pun support dgn bantal u shape menyusu tu, selesa sikit. Baby dapat tido, sy pun dpt tido walaupun x la selesa sgt, but still comfortable. Bila dah 2 jam die tido, sambil mamai2 lepas minum susu tu sy letak die kt sebelah sy. Dpt juga luruskan pinggang. Most important jgn stress tu saja. Makin bertambah stress nnt.