Stress !!!

Bayi sy dari mlm semalam smpai ke pagi ni tak tidur2 asyik menangis je .. susu dh bagi , pampers dh tukar .. dh sapu minyak kt sluruh badan dia pun asyik menangis je .. sy pegang dodoi kn , dia tido tpi bila letak kt tilam dia terjaga & menangis lagi .. tak tahu dh nk buat ape .. pening sngt kepala .. stress sngt .. dgn lgsung x dpt tido , nk buat ape2 pun tak dpt ..

37 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Mcm sy juga dulu masa anak tgh dlm pantang. Mmg penat dgn x cukup tido. Nnt semakin baby bertambah bulan, kurang la die meragam waktu mlm. Sebulan, 2 bulan tu je die nk sesuaikn diri di dunia luar. Mcm sy dulu, tido duduk, tido atas katil, support belakang dgn 3 biji bantal, kiri kanan support, sambil tu pangku baby, baby pun support dgn bantal u shape menyusu tu, selesa sikit. Baby dapat tido, sy pun dpt tido walaupun x la selesa sgt, but still comfortable. Bila dah 2 jam die tido, sambil mamai2 lepas minum susu tu sy letak die kt sebelah sy. Dpt juga luruskan pinggang. Most important jgn stress tu saja. Makin bertambah stress nnt.

Baca lagi