Stress !!!

Bayi sy dari mlm semalam smpai ke pagi ni tak tidur2 asyik menangis je .. susu dh bagi , pampers dh tukar .. dh sapu minyak kt sluruh badan dia pun asyik menangis je .. sy pegang dodoi kn , dia tido tpi bila letak kt tilam dia terjaga & menangis lagi .. tak tahu dh nk buat ape .. pening sngt kepala .. stress sngt .. dgn lgsung x dpt tido , nk buat ape2 pun tak dpt ..

39 Balas

🥲🥲 laa sya igt sya je mengalami benda ni.. baby sya bru 1bulan 24hari , mcm nie laa ragamnya.. kdg mcm nak menyusu , bila d sua dia menangis xnak.. nmpk mengantuk, tido masa kena dukung je bila letak kat tilam dia bangun nangis.. sya pun buntu nak buat mcm mana.. risau jg baby x cukup tido asyik meragam.. 😞

2y ago

hai sis , terima kasih tips nya. skg baby sya lg smggu nak masuk 3bulan . skg dia dh x meragam dh. tido pun dh tetap setiap jam 8mlm smpi la jam 6pagi. dia bangun kejap2 nak menyusu saja. siang kejap bangun , kejap lg nap time.. sblm ni mmg sya dh try mcm2.. buai, bg puting smpi tido sambil duduk sya sbb dia nak tido d badan. alhamdulillah skg dh meningkat bulan, tido pun dh tetap.. x meragam lagi 😄 mmg kena sabar saja baby bru lahir ni, nnt makin meningkat bulan lama2 dorg dh biasa dgn dunia luar rahim.. bru dorg selesa dan x meragam.