Minta pendapat & cadangan

Bayi sy 1m22d.. sejak masuk umur sebulan, dia xnak tidur sendiri.. kalau tidur je mesti nak sambil menyusu atau menghisap.. kalau sy tarik atau bangun drp sebelah dia, dia akan bgn sekali & mencari nipple.. sebelum ni utk tidur mlm je dia mcm tu, skrg tidur siang pn sama.. bg minum susu kiri kanan pn xnak tidur betul².. dah ditidurkan berpangku pn terjaga bila letak atas katil.. dah cuba tidurkan dlm buai pn dia x nk.. ada apa² cadangan x drp ibu²?

2 Balas

Samalaa. Nk bgi putg kesiannn , kdg siang nk buat krja rmh. Sy cairkn susu letk dlm btl , snng bljr minm dlm btl nnti prgi mn2 xsush daa. Dia bule trma btl. Kalau tk nak qongong jer haa

3y ago

sama

Cuba sis bengkung baby tuh...sblum tuh urut badan,dada&tapak kaki dlu sis....

5y ago

Yakaaa.....bearti ada y xselesa sma baby sis tuh...Cuba baringkan baby tuh pas tuh garu2 belakangnya perlahan2 ...