Baby tak tidur

Boleh ke klau baby sehari tidur 2,3jam je ? Baby sy paling lama tidur pn sehari 10jam je tu pn jarang2 .. Selalu dia tidur 2,3 jam je sehari .. Sy dh cuba tidur kn dia bedung & buai kn dia x nak tidur juga .. Baby sy bru nk msuk 2 bulan .. Ada effect apa2 x klau baby x cukup tidur ?

7 Balas

Assalammualaikum. Ya Allah saya pun lalui yang sama. Saya pun nangis risau sangat baby saya tak cukup tidur. Tidur berapa minit je, selebihnya, mata terbukak, then merengek, then overtired, lagi susah nak tidur. Bedung meraung2, susu pampers pun semua dah buat, segala zikir, segala ruqyah (sebab mak ayah ada kepandaian ubat org), white noise pun dah bukak. Tetap la tak tidur. Dah setahun kan sis, so far boleh share pengalaman tak? Saya pun baby baru sebulan lebih nak masuk 2 jugak. Boleh share tak? Saya dah buntu sgt.

efect die bb jd meragam..bile ckup tido ckup sume xkn meragam..tumbesaran jgk pengaruh..tido amat penting d usia bb camtu.tp camtulh sy pn 6 org ank ade y mudah n senang tido n ade jgk y payah yakmat..sume rutin jd terganggu

2y ago

Tu lah .. Dh mcm2 cara nk buat dia tido .. Tetap x tidur jgk .. Bila dia dh letih sgt bru tidur ..

klau suami pandai ruqyah, boleh ruqyah kan baby..smlm baby sy terjadi mcm ni, satu hari meragam..tido pon berapa jam je, lpas tu suami ruqyah kan baru okay..lena sikit tidur nya

baby perlu tidur lebih 15jam sehari. baby kena tido byk, sbb time tido tu proses dy membesar. go to ig/fb baby language, learn from there mcm mna nk tidurkan anak.

bby ni baru2 hijab dia terbuka. sampi lah umur 4 tahun..jadi pasang ayat2 rukyah. selalu.. ada yang buat dia x selesa tu pendapat saya..

Betul ke sehari 2-3 jam je? Tahan betul mata baby. Biasanya baby kalau tk cukup tidur akan meragam

2y ago

Memang dia menangis2 spnjang berjaga tu .. Tak tahu lh knp susah sgt nk tidur .. Mcm2 cara dh buat nk suruh dia tidur ..

pasang ayat ruqyah