Bayi 2 bulan

Bayi 2 bulan saya dah mula minum susu fm dan susu ibu. Tapi susu ibu tu cuma sekali dua je sehari. Selebih tu susu formula. Kemudian dia tak berak dah 2 hari dan hari ni masa hari ketiga ni pagi tadi die ade berak tp sedikit sgt. Jadi sy tak sedap hati sebb yelah tak berak 2 hari takkan berak sikit je kan. Lepastu masa mandi petang sy pkai T-Rub dan Alhamdulillah die berak banyak sgt dan bau die mmg kuat. (*maaf gambar menggelikan sikit*) Die keluar berak mcm tu. Normal atau tidak??? Atau sy kena tukar susu yang lain? Siapa ada pengalaman?

Bayi 2 bulan
6 Balas

awak fully house wife or working mom? why campur susu? jgn bg alasan susu tak cukup or susu sikit pulak. bab breastfeeding ni klau nk berjaya cari ilmu dgn org yg betul. semua ibu ada susu utk ank2 yg dilahirkan, tu rezeki pertama baby. yg menentukan breastfeeding tu berjaya or gagal adalah ILMU . breastfeeding bkn setakat selak baju sumbat puting dlm mulut baby ye.. baby baru 2 bulan, kesian dia duk tukar2 susu FM yg tak sesuai. klau tak nak susukan smpai umr 2 tahun pun, sekurang-kurangnya biar sampai umr 6 bulan. cari group Happy Breastfeeding Malaysia dekat facebook utk belajar pasal ilmu breastfeeding. MINDSET kena selalu POSITIVE, jgn hari2 asyik duk berwirid " susu takda" "susu sikit" "susu tak cukup" ..

3y ago

kurang ajar bahasa. mudahan kau takda air susu juga nanti. cakap senang.

bby sy dulu pom mcm tu sis. sbb sy kurg susu bdn.. sy bg susu fm.. stiap kli lps mndi sy akn sapu t-rub @ stommy oil👍😇 sjk sy guna produk tasneem serasi dgn bby sy.. trus sy jd agen🤩 puan nk jd agen tasneem?? jom www.wasap.my/60138661354

bila bc post puan, mslh tu mcm susu tu xsesuai sbb najis jd keras. sy cadangkan puan tukar susu. mgkin susu tu panas utk perut si bayi. sy pn sama fully fm sejak 2 bln lebih.. sy hnya fokus pd 1 susu shj jika tiada mslh najis..

maaf puan sy kurang psti ttg ini sbb tiada pnglmn bg ank susu fm..sbb ank sy fully bf...mg dpmudahkan segala urusan puan .aamiin

anak saya cukup 3 bulan dia fm sepenuhnya. mmg keturunan jenis xbyk susu. tp berak dy sentiasa kuning mcm bf. sy plak pelik dgn anak sy

1y ago

Puan guna susu fm apa ye?

anak sy dlu fully fm .. mula2 kuning mustard je pahtu tukar warna hijau