bayi 2 bulan jarang berak

hai semua...de x pengalaman bayi 2 bulan jarang berak 6 hari skli berak..bayi menyu susu formula cmpur susu bdn...tapi taik die normal xkeras...pe sebabnye ye...#babyfirst #mommybuntu #jangandibully

2 Balas

Baby saya pun minum susu campur. Dan masuk harini dah 5 hari dia tak berak. Saya tanya KK, dia kata normal. Tp mostly ibu2 sini ckp kalau campur kena tiap hari berak. Saya taktahu la patut tukar susu ke tak skrg ni. Tp masa sebel die tak berak 5 hari ni..die berak warna hijau. Tapi berak die normal je tak cair tak keras. Biasa je. Tu pun berak lepas 4 hari tak berak. Kali ni lg lama 5 hari. Risau.

saya baca klu susu campur elok sehari sekali..cuba sis sapu minyak telon lps tu buat urutan i love u dgn senaman kayuh basikal..baby saya klu sehari x berak dia meragam..baby sis x meragam ke