Bayi 2 bulan

Bayi 2 bulan saya dah mula minum susu fm dan susu ibu. Tapi susu ibu tu cuma sekali dua je sehari. Selebih tu susu formula. Kemudian dia tak berak dah 2 hari dan hari ni masa hari ketiga ni pagi tadi die ade berak tp sedikit sgt. Jadi sy tak sedap hati sebb yelah tak berak 2 hari takkan berak sikit je kan. Lepastu masa mandi petang sy pkai T-Rub dan Alhamdulillah die berak banyak sgt dan bau die mmg kuat. (*maaf gambar menggelikan sikit*) Die keluar berak mcm tu. Normal atau tidak??? Atau sy kena tukar susu yang lain? Siapa ada pengalaman?

Bayi 2 bulan
6 Balas

bila bc post puan, mslh tu mcm susu tu xsesuai sbb najis jd keras. sy cadangkan puan tukar susu. mgkin susu tu panas utk perut si bayi. sy pn sama fully fm sejak 2 bln lebih.. sy hnya fokus pd 1 susu shj jika tiada mslh najis..