Anak berak

Normal ke kalau bayi 6 bulan selalu berak 2 hari sekali. Tapi lately ni saya tukar susu dia ke step 2....lepastu ptg die berak. esok pagi pun dia berak. normal ke?? #1stimemom #advicepls #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

1 Balas

bg sy itu hal yg normal. kecuali ada tanda2 cirit birit, atau kelainan pada warna najisnya. sekiranya baby mkn normal, minum susu tiada muntah2 atau tanda2 pd bdn, it should be fine. kalau melarat sehingga lebih 5x berak sehari, sis boleh pergi clinic dan minta advice.