Jika anak sakit, adakah anda lebih memilih terus membawanya berjumpa doktor?
Voice your Opinion
Ya, terus bawa berjumpa doktor
Tidak, cuba rawat sendiri dahulu

5979 respon

20 Balas

cuba rawat sndri dhulu if demam berlarutan bru trus bwk g hosp 37.3°keatas . if jatuh also pantau 24 hours first. kalau ad muntah yg teruk or anything else trus p hsptal.sbb klw brlarutan automatically warded n i akn trus p swasta sbb use madical card lagi cpt urusan . my husb Agent takaful so dia lebih mudh berurusan kes mcm ni.

Mcm ank sydlu lahir prem maka jika ank sakit mmg sy akn direct bwk jmpe doc..sbb tkut kne jngkitan kuman dkt paru2 or etc..dorg kn snsitif..even bsr sm mcm dak lhir normal tp kekdg antibodi dorg xbpe kuat

kalau demam cek suhu dulu sendiri kat rumah pastu lap bdn dgn asam jawa tpa.kali buat cmni suhu cpt turun tapi kalau esoknya still dmm bru pergi klinik

tengok keadaan dulu. Kalo x serius sgt rawat sendiri melainkan dia x larat sgt baru bawa anak jumpa Dr

Kalau demam, biasanya lap badan anak dengan air lemon dulu.

Depends la, kalau sakit² macam demam biase, nurse kan.

Tengok keadaan sakit yg bagaimana..

klu demam berlanjutan bru p sepital

jgn pndai2 sndri #TAPXTanamera

ya terus bawa jumpa doktor