Positive Ke Negative

Baru pagi tadi test UPT sbb lately rasa mcm dah ada byk symptom ibu mengandung. Tp lepas test tak sure pula positive ke negative. Mohon pendapat rakan2. Sy akan rujuk doktor juga la utk lebih pencerahan

Positive Ke Negative
41 Balas

Upt test jenis mcm ni. Cuba awak tengok dekat insruction dia. Dia keliru sikit. Negatif pun akan naik double line , kalau postif antara line dekat "max" tu lebih terang dari yg bawah. Saya punya warna pink. Yg warna biru ni cuba awak tgok kat instruction. Mana satu yg perlu terang utk postif

5y ago

Oh ye eh, kalau mcm tu saya punya test ni maybe silap beli. Tapi nasib baik betul pregnant 😅

saya awal dapat tau pregnant mcm ni juga beli opk + upt dekat shopee ja plan nk buat opk, sekali dh positif upt tu masa raya haji last test lagi T line tu pekat sangat sangat dari C line 6kali test dari masa ke masa

Positive sis. Sy dulu masa 1st test upt mcm ni la. Sy x puas hati sy repeat test hari2 smpai pekat.. Sbb sy mmg beli upt byk.. Masih x pcye positive , sy trus beli clear blue..😅 Tahniah sis..

5y ago

Tahniah sis, saya kalau pakai clear blue asyik problem je. Ntah kat mana error dia dah mahei nak membeli nya 😂

nanti lepas seminggu boleh test lagi ya. atau nak kepastian, boleh terus ke klinik untuk check. anyway, semoga semua baik baik 😊💕

Samaa macam saya. Positif tu sis. Tapi kalau pergi klinik doktor akan cakap 50/50 pregnant sbb awal lagi then tanak kita terlalu happy

Insyaa allah positif sis.. Sy punye pon dlu sy check naik line samar². Tp alhamdulillah skrg dh 32w.. Tahniah sis n take care

Positive ni sis. Try check lagi seminggu ke. Saya pun mula² mcm tu samar2. Lepastu makin lama makin terang. 😍

Positif ni. Tapi maybe awal lagi, HCG level belum tinggi. Nanti check balik dengan doktor

check lagi sekali guna urine yg pertama skali bgn tidur tu, org kata lagi tepat hehehe

5y ago

Btl tu.. Awal bgn tdo n first kencing

Positif ni sis... Kna jaga kesihatan. Semoga dlancarkn sgl urusan. 😘

5y ago

Alhamdulillah. Aaminm pagi tadi try test lagi. Alhamdulillah result sama. Doakan semuanya lancar ye