Pagi test positive petang negatif..sy mengandung ke tidak🥺sy stress lah

Pagi sy ambil test positive..lepas petang I pergi jumpa doktor..buat scan baby tidak nampak..rahimnya tebal dan doktor suruh ambil pregnacy test lagi tapi test negative

6 Balas

Kalau awal kandungan, biasanya concentration hormon HCg mmg akan tinggi waktu pagi dan rendah waktu petang. Sbb tu digalakkan utk buat upt guna first urine lepas bangun tidur. Dan kalau scan awal kandungan especially 6weeks ke bawah, mmg susah nak nampak kantung. Lg² period belum due. So, sis jgn stress dulu. Relax, bertenang, jgn terlalu stress utk mengandung. Insya Allah ada rezeki, takkan ke mana. Kalau sis tak kisah, boleh buat test selang 2 hari. Kalau taknak membazir, cuba test lg seminggu atau 2 minggu. Insya Allah, kalau betul pregnant, HCg level dah tinggi by that time. Waktu ni, tak kisah nak test pagi or petang, result mmg akan naik 2 line terang.

Sama. pagi semlm saya double line. bila buat tnghri jadi Negatif. pagi tdi pun 1 line je. sendu jadinya. kalau ikut date, period saya esok 😢. ada rezeki, adalah

da lewat haid brpa hari? kalau trlalu awl mmg upt pun kabur kabur . rahim tebal. tngu ajela dua mngu lg bru test

awak jgn stress, takpa tunggu dulu beberapa hari baru dia terang sikit. semoga Allah permudahkan urusan zuriat kita

2y ago

Ameen Insha Allah❤️

kalau rahim tebal, petanda baik. sis tunggu lagi dua minggu

2y ago

Terima kasih!!kak

Masa buat test pagi tu, line naik dlm brp minit?

2y ago

3 atau 4 minit je