Test upt positive, haid terakhir 28/8/2022

ada yang sama pengalaman macam ni tak? sebulan baru upt positif? sebelum ni test upt negative, banyk kali test negative.. tpi hari ini tadi pagi test dah positif, delay period 1bulan lebih ..

Test upt positive, haid terakhir 28/8/2022
26 Balas

Saya pernah mcm ni jugak, sebulan lebih check upt -ve, then dh giveup nk check, sekali mcm lain check2 baru naik 2 line. G klinik nak comfirm pregnancy, mmg ada then plus ada ovary cyst dh besar sampai 5cm lebih. 😔 balik dari klinik bleeding then confirm miscarriage. Allah cuma pinjamkan berita gembira dalam masa 2 hari je dari tau result upt positive. Untill now dah 9 bulan lebih masih xda rezeki zuriat lg after gugur haritu. Kdgn ada juga sedih, kecewa.. tapi adanya suami supportive kurang sikit perasaan tu 😞 Bulan depan dah masuk 2 tahun kawen, masih awaiting for miracle. Doakan saya supaya dikurniakan zurita suatu hari nanti. Any tips or ikhtiar lagi yg boleh saya amalkan? Do reply my comments 😘

1y ago

Hi sis. Sis mungkin boleh cuba amalkan vitamin d3 3000IU+ ubiquinol + omega 3 1000mg + folic acid. Sy amalkan dalam masa 2 bulan alhamdulillah lekat. Fyi, saya ttc lebih 3 tahun. Mana tahu rezeki sis juga 😊

Sama lah mcm saya, doc cakap mungkin sbb saya irregular period. Due date baby pun tak ikut last period tapi ikut saiz baby. bezanya sebulan. hehehe 2 bulan tak period bila check asyik negatif. tiber satu hari 2 line hihi

2y ago

tulahh, spatutnya 27ni dtg haid utk bulan k2, tup2 cek pgi tu 2 line, alhamdulillah 🥰

Sama lah mcm saya, doc cakap mungkin sbb saya irregular period. Due date baby pun tak ikut last period tapi ikut saiz baby. bezanya sebulan. hehehe 2 bulan tak period bila check asyik negatif. tiber satu hari 2 line hihi

Myb waktu subur sis lewat kot. Sebab tu bila check upt masa awal2, takley detect. Lepas sebulan baru detect. Btw, congrats mommy! ❤️ jaga kandungan baik2, banyak kan bedrest. Makan jaga okay.

Sis cuba g klinik sebab delay sebulan bole mnta doc scan..kalau lwat seblan msti upt terang atau period mmg irregular sbnrnya baru pregnnt bole jadi juga.semoga ada rzeki sis 🥰

5mo ago

Dah bersalin dah post ni dah lama

Sama mcm sy .. bulan 4 last period ... upt naik double bulan 6 ... sbulan upt negetif je.. tiba2 bulan 6 dia naik positif ...😊😊 ... Alhamdulillah skrg da 29weeks

sy pun tgh melalui sekarang...last period hujung bln 9...smpai ke hari ni...belum ada tanda2 period lagi...check upt sgt samar..rasa nk give up.😔

1y ago

sudah scan jumpa doktor ke .kalau samar mybe itu positive

saya pun skrg delay lbh dh dri sbulan . tp test upt negative je..bila thidu bau kuih mual pla.. tp hmm ntah lah.. penat dh

mngkin subur n senyawa lambat https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group kehamilan 2023 💟

2y ago

terima kasihh saya dah masuk grp tu

lebih kurang mcn sya..las2 sya tggu sebulan lebih cek naik double line..sya g klinik scan doktor kta hamil..

1y ago

msa sya g scan usia kandungan baru lagi dlm 4w mcm tu.