Sangkut GDM

Baru masuk 4 bulan. Last check up kena minum air gula then nurse call ckp sangkut gdm. Buat bsp 1st time result :5.3/7.4/6.4/6.6. Mcm mana nak kurangkan gula dlm darah ni. Risau sbb next appointment pd mggu dpn lau bsp x cantik juga... Seram..

2 Balas

hai, maaf nak tanya,, sebelum buat bsp tu, kita kene puasa macam minum air gula hari tu ke? sbb sy pun sangkut gdm ni,tp nurse xpesan plk kene puasa..tertanya2 ni😅

2y ago

Sya 1st time nak minum air gula je kena puasa. Lps tu tiap kali check bsp tak kena puasa dh. Cuma kena jaga makanan supaga paras bsp tak lebih dpd yg nurse anggarkan

Kurangkan makan manis sis