Sangkut gdm

Baru 12w dah sangkut gdm .. next week kena bsp .. ada tak dlm group ni yg ada pengalaman gdm .. boleh share tak mcm mna nak bsp reading cantik ..🙏

2 Balas

sy pun sangkut gdm . harini kena buat bsp esk kena pegi klinik show result kt doc . sy hanya kawal mkn . biasa kalau bfast sy mkn yg berat2 mcm nasi lemak sebungkus 😆😆 . harini sy buat suku suku separuh. seimbangkan makanan kita.. result dari pg sampai mlm cun tk lebih dari 7mmol . and air kosong kena minum banyak

2y ago

yuppp . 2litre sari wajib sy habiskan

makan jambu Batu, kawal portion makan, makan nasi low GI, minum lemon. makan sayur dulu baru nasi.