Baby boy 5bln masih kerap bangun malam

Bangun menyusu. Tapi kadang2, saje je..bangun menangis..setelah dipujuk tido semula. Tak dapat letak baby tido dlm baby cot, asyik bangun je... Huhu.. mummy bekerja, rasa stress. Boleh share pengalaman mummies lain?

64 Balas

Gatal gusi?? Sbb anak sy tgh alami skrg ni mlm je gelisah x boleh tido susu pun dh kurg nk kne pujuk berdodoi je,, nk gigit2 n isap2 jari n apa2 yg dia dpt

nak minta tips , macam mana nak hilang kan merah merah dekat pipi dengan leher baby , dia macam makin banyak , kadang hilang kdang ok , stress btul

Cuba Bawa baby tidur kat tilam atas lantai belah emak..kot boleh lena...sebab baby ni nak bau emak...dia akan rasa selamat dan selesa bila mak ade

Sama. Bila angkat tepuk2 dia tidur semula. Lenguh duk angkat keluar dari cot. Kalau tak angkat kita biar, dia nangis mcm kena dera. Tp mata pejam

Sy pun mcm tu tp bila dah jd rutin, dah jd mcm biasa pula tiap mlm die kerap terjaga. Skrg kalau die xjaga bnyk kali tgh mlm, sy pulak y risau

wktu mcm ni baby dh start lapa /gigi tumbuh atau kedua skali serentak..ank sy dh start lapar umo mcm ni..sy just bg air kanji utk elak lapar...

3y ago

mcm mna air kanji ye puan

samalah .. tapi sejak i letak dia tdo sebelah. dia just bangun nak susu je .. maybe dia nak tdo mama dia hug dia.. sama mcm anak i 😅

dah 1thun 4 bulan pon masih kejap2 bngun..pdahal tidur sebelah dia..kdang terjauh sikit dari dia..dia raba2 kita x de..pin boleh bngun

saya pun bekerja . tapi anak tidur sebelah . dia nak dekat dengan kita je rasanya lebih senang orang panggil anak nak menempel

ank saya dari 1 bln smpai dh 5bulan ni mesti bgn mnyusu mlm..pkl 2 dan 5.30 tiap2 mlm..tp lps mnyusu dia tido semula..

2y ago

ank sis menyusu berapa ml & berapa kali sehari?