Baby boy 5bln masih kerap bangun malam

Bangun menyusu. Tapi kadang2, saje je..bangun menangis..setelah dipujuk tido semula. Tak dapat letak baby tido dlm baby cot, asyik bangun je... Huhu.. mummy bekerja, rasa stress. Boleh share pengalaman mummies lain?

64 Balas

saya pun tengah lalui sekarang 😭 ... ada yang kata itu fasa baby high need... anak saya dia menangis walaupun dah dukung dia ... dia still menangis and nak saya bangun diri untuk tidurkan dia ...

sama la dengan saya baby boy selalu bangun nak nyusu. kalau lepas nyusu nak tidur x pe, ni bangun nangis 😂. kena letak balik dalam buai. kalau dia nyusu pastu tidur memang letak atas katil je.

Anak saya 3 org semua tidur sebelah kita sampai lah skrg yg sulung pun 6tahun huhuhu.. sebab asyik terjaga malam je nak susu, kdg susu sekejap je mcm basahkan tekak, pastu dia lena balik…

same baby boy saya 5 buln 14 hari.. berjaga mlm.. siang skrg kerap jgk bgun.. main jugak..tapi sya tak keje.. 😅.. saya layan je.. 😂, tak boleh nk paksa dia berjga siang.. ngamuk dia..

baby sy awal2 5 buln ritu dia kerap tido pkul 3 pg. bgun kul 12..ya Allah nasib la bkerja dr rumh. tp alhamdullillah skang dh fhm sikit msa tido dia & dh blh adjust.. first baby .xpndai lg

tido je sebelah baby atas katil..time die nk nyusu..sy bg je smbil baring..jd kte dpt rehat juga..tp Hati2 juga ..letakkn bantal dikelilingnye..pasti puan tido diarea baby sng jatuh..

sama baby sy.kerap tido lmbt 3 pg 4 pg..tp bagun lewat kul 1 2 3 tghary..tp skrg umo 5 bulan tido awl bgun kul 12 tghary.nasib sy x krja ..so ank tido sy pun tido😅😅

saya dari umur bby 3 bln ajar bby tidur tanpa buaian..sekarang 5 bln okey jerr🤭cuma waktu pagi jerr dia tidur dlm buaian..mlm jarang menangis kecuali letih bermain.

https://youtu.be/fn21rqxQOoE sy pakaikan minyak baby bedtime oil dengam mamypoko extra dry. dalam link ni ada senarai baby sy pakai dan dia tido nyenyak malam🙂

anak sy bgitu jg siang tdr 3 kli sekejap2 je lh dalam 40minti-60m...malam antara 8pm-9pm ank da tdr sampi 8am..mlm bangu jam 10pm,2am dgn 4.30am bgn memysusu...