Luahan saya ?

balik-balik mertua saya pasti cakap pasal kerja dekat saya kalau habis bersalin tapi dalam hati saya tak terfikir lagi mau kerja sebab saya kan tinggal d ruma mertua dah la saya tak balik jumpa mak ayah saya tak kan saya nak kerja dulu bagi dulu saya ruang dengan anak bila dah lahir nanti, saya nak beri kasih sayang saya sepenuh nya kat anak saya sbb first kan jadi saya pun kadang terasa juga begitu, d suru la kerja dekat penang biarla mertua yang jaga , seolah saya ni tiada rumahtangga. saya tau la suami saya berkerja tapi kan tak kan sampai saya kerja tu pun jauh skali seolah saya tak balik dah tuh kalau jauh apa lagi jauh dgn anak saya mcm tak bole terima lagi utk fikir semua tuh sbb dlm fkiran ni jaga anak sampai dia berumur 6thn itu yg ada d fikiran saya . Dah la saya tak bole terima semua tu biarla keputusan tu dari saya . saya tersimpan dlm hati saja.

7 Balas

Saya dlu pon sama jugak mil asyik suruh cari keje.. Tp sy tau niat dia baik.. Nak mudahkan kite jugak sbnyer bile ade duit sendiri.. Tp xdela smpai suruh keje jauh2 smpai tinggal anak kalau mcm tu sy pon bantah.. Tp skrg ni sy asyik ngadung je mmg xde hrapan la nk cari keje 😂😂 kejekan laki jela.. Hahahhaa

Bincang elok2. Tapi logic jugak suggestion mertua awak tu, dia boleh nak jagakan, bukannye dia suruh awk kerja DAN uruskan anak sendiri. Kalau kerja awak tu tak membebankan, apa salahnya sambung kerja. Duit banyak nak pakai nanti tau. Kalau awak bergantung duit 100% atas suami hati2 nanti dia pijak kepala awak

Lau ase nk kije kije jelah agpon mertua snggup nk jga kn kira ok lah xpening pala kena cri pengasuh yg leh dipercayai kn, kije jelah tmpt yg awk selalu kije tu n lg 1 kena bncg ngn suami tu penting lau suami xbg kije lg or ruh kije tmpt lain leh jga ank dlu semntra dpt kije yg sesuai kn

Bincang dgn husband.Pindah rumah.. selesai masalah.. hal rumah tangga jgn sampai org lain masuk campur walaupon mak ayah adik beradik sndri atau mntua

Ckp baik2 dgn suami sist..bgtw sbab knpa sist xnak krja dulu. Tpi better dduk rmah sndiri atw rmah mak sndiri..xde lah kena sruh itu ini ssuka hti..

Try slowtalk bncng ngn husben. Mne tw blh selesaikn smua mslh ni ..mg d pmudahkn segalanya..aamiin

Jom buat Mary Kay bersama saya...sy suri rumah sepenuh masa...