Tips Beli Baju

Bagi tips beli baju baby. Ada yg kata baju newborn jgn beli byk sgt. Bagi tips beli baju sikit. Nk prepare baju by month terus. Suggest set berpantang jugak and bagi sebab. Tq mommies sekalian

11 Balas

New born boleh kot beli sikit...3bulan ke atas boleh beli bnyk.ikut kemampuan.mmg anak cpt besar tp klu rasa nk recycle baju utk next baby baik beli bnyk, x la nk kena basuh selalu baju pun x cepat lusuh.kalau lebih dr mampu, beli baju ada brand/kualiti tahan lama...sy bg cadangan sja hehe.

Newborn beli dlm 3/4 helai je untuk bawak pegi hospital. Yg lain beli je 3-6/0-6 months punya. Baby cepat besar nanti size newborn tu kejap je pakai. Tapi kalau beli brand fiffy size newborn boleh beli sikit sbb dia cutting besar

Ya. Newborn dlm 5 pasang ja. Sedar2 masuk 2 bulan da tak muat. Biar besar sikit dari saiz nB. Set bersalin ikut kemampuan (bajet)/ kegunaannya. Set lengkap afiat murah.

Beli newborn dlm 5 6 helai je. Sbb nak berganti nnti kalau muntah or kene berak susah pulak kalau bajunya sikit. Nak basuh pun senang je

Bli yg 3-6 month bnyk..lau sy bli yg newborn 4 helai je..yg lain smua 3-6month..tu pun bli dlm 14 helai je bju smua..

Newborn set tu beli dlm 3/4 pasang saja selebihnya 3-12 bulan .. sbb baby cpt besar .

Ya jgn beli bnyk2 sebab cpt besar.. Sy beli newborn 12psg je.. Lengan panjang Pendek

Bnyk kn beli 3-6m..beli baju yg lubang2 bnyk..skrg musim panas..kesian bby

Beli saiz 3 month ke atas.. Kalau Nb kejap je pakai nnt dah xmuat

Mcm sy dlu Beli bju newborn xbyk.selebih Nye Cr saiz 6mth-12bln