kencing kotor

Bagaimana tips untuk elak kencing kotor? Mohon jelaskan. Terima kasih.

22 Balas

Masa nk kencing masok botol urine tu..kne kencing dlu sikit...kencing yg tgh2 tu masok botol urine..nurse kata kt sy awk kencing dlu sikit lps tu bru masok botol urine selebih nya...alhamdulillah sejak tu kencing x kotor da...kencing yg mula2 klua tu biasa kotor...

Sy pn kene kencing kotor. Kena byk minum air masak. Masa puasa pn, xleh puasa sbb kena minum air. Pastu Dr ada bg ubat mcm serbuk yg kena larutkan dgn air masak pastu minum.

Kalau boleh selepas buang air, basuh miss v dulu baru basuh punggung. Dah sentuh punggung jangan sentuh miss v semula. Dan make sure basuh tangan guna sabun bersih bersih.

Saya bru krna kncing ktor bb kurg mnum air msk...saya rebus bali dn mnum air die...3 ari trut2...jg kncing x keruh...bersih je..

Jumpa doktor .. Saya haritu kena kencing Kotor minum byk air Dan air Bali pn tk ok ..

Kencing kotor nie kurang nye minum air masak,sbb tu pundi kencing x brsih😔

Mnum air masak banyak...mnum air barli suam kurg manis...sy buat mcmtu...

Sy try up status ncik hrp ada mommies yg sudi share pnglmn mereka

Minum air kosong banyak. Kalau x lalu boleh makan buah tembikai.

Banyakkan minum air mineral,atau yang direct dari coway..