Nak tanya, ada sesiapa tak yang pernah kena kencing kotor time pregnant?

Ada tips tak macammna nak elak daripada kencing kotor..sebab sy dah 5 weeks pregnant n kena kencing kotor

24 Balas

Saya kena kencing kotor and pre diabetes. Kalau bleh cut sugar, makan buah² je untuk manisan and as a snacks. Minum air kosong je banyak². Tengok sampai next checkup ok ke tak. Kalau tak ok teruskan sampai ok huhu

Kencing kotor sebab kita kurang minum air masak. Banyakkan minum air masak. Sebab time pregnant ni memang asyik nak terkencing. And bila nak terkencing jangan tahan kencing sebab nanti lagi teruk kenanya.

Sye baru lepas kne .. Mmg sket .. Ashik ulng ketndas je ... Mnum barliii pn x jln .. Seminggu sye dok menahan sket .. N tros g farmasi .. Tnye doc kt si2 .. N dy bg ubat serbuk Ural .. Bru berkesan ...

Pernah time awal kehamilan.Pi klinik,Dr bagi antibiotik utk habiskan & ubat lawaskan kencing.Banyakkan minum air walaupun mual.Kalau 3rd trimester,boleh minum air kelapa utk elak uti.

Pernah.. Smpi kena bawa tabung kemane2 kencing dah penuh hntr kk..sabar jelah ujian.. X plak doc bagi ubat.. Rasanyer kena stop amik minuman ada caffeine..

Sy pernah kena..bulan lepas..kna admit ..kalau elok bawa hospital trus..kalau blh jgn bli ubt..lbih baik kta jmpa doktor..sbb mngndung kn..tkt baby kna lain pulak

9mo ago

Sama sy dulu..kene admit pastu misscarige masa Tu dlm 5 weeks..awk baik2 saja ke kandungan sampai bersalin?

Mula2 preggy sy pun pernah kena. Dktor beri ubat yg sesuai utk mommy preggy n doc sarankan mnum air bnyak2

Minum air msak bnyak2... Sy pn pnah kena trus kna admit.. Kna msuk air dlm bdn n sntiasa minum air msk...

Ia saya . Baru2 ni kena teruk sgt sampai tak bole jalan .. bawah perut and pinggang asyik sakit je ..

Pernah..siap kena warded lg..kena minum air masak byk..air barli pun org kata boleh minum