sembelit

Bagaimana nk atasi sembelit

13 Balas

Mkn buah2 mcm pisang, betik atau buah2 citrus..klau x jalan jgak jumpe doctor minga ubt cair najis..mcm sy trpksa ambil ubt cair najis sbb mkn buah n syur pn xjln gak..

2y ago

Puan refer doktor kk trus ya?

Minum air banyak tapi fanatik g toilet la kencing hehehe mcm Sy sembelit jugak nak x nak minum air kosong je

5y ago

Alhamdulillah tapi bab lain jenuh hehehe

Sy alhamdulillah sapa skrg xde wak sembelit.. pastikan hari2 kena buang.

Minum byk air kosong.. Minum susu campur oat 2,3 sudu..

5y ago

Blh

Yeke.. Sy dh cub mnun air.. Alhamdulillah mnjdi

Mkn buah prune jnama sunsweet tu..mkn dlm 5 biji..

5y ago

Haah..ada yg jual dlm peket, kdang box mcm kontena, kdang dlm tin..dya mcm asam2 tu..sis cri je jnama sunsweet xclap lmbang matahari

Minum air kosong byk..makan buah n sayur byk

5y ago

Kalau saya kena sembelit..betik ja jalan..pisang x ok jgk 😅

mkn buah n bnykkn minum air

minum banyak air.