Sesi Tanya Pakar bersama Dr. Eason Chang, Pakar Perubatan Dalaman, Pantai Hospital Laguna Merbok

Bacaan gula dalam darah tinggi? Adakah itu tanda-tanda menghidap diabetes? Adakah penyakit diabetes ini boleh berjangkit dan memudaratkan? Jom tanya semua persoalan dengan Doktor pakar jemputan kami secara terus ia itu Dr. Eason Chang, Pakar Perubatan Dalaman, Pantai Hospital Laguna Merbok pada 26 November 2021, hari Jumaat. *NOTA :Sebarang soalan diluar daripada topik dan masa yang ditetapkan mungkin akan dipadam atau tidak dijawab langsung.

Sesi Tanya Pakar bersama Dr. Eason Chang, Pakar Perubatan Dalaman, Pantai Hospital Laguna Merbok
23 Balas

Adakah kita boleh buat ujian diabetes di rumah? Dan jika ya, bagaimana?

3y ago

Boleh. Home sugar monitoring boleh dilakukan sendiri di rumah menggunakan mesin glucometer yang menggunakan finger prick glucose test yang boleh dibeli dari farmasi. :)

How long can someone have diabetes without knowing?

What are the warning signs of diabetes?

3y ago

Hi. Hyperglycemia, or high blood sugar, causes many of the warning signs of diabetes listed above, including heavy thirst, blurry vision, peeing a lot, more hunger, numb or tingling feet, fatigue, sugar in your urine and weight loss.