mandi baby

baby tak boleh dimandikan guna air paip biasa je ke? kena air suam jugak ke? kenapa?

11 Balas

Sebaik nye mandikn air suam sis....kesian kt anak....kecik lagi..tak tahan sejuk....kalau kat hspitl tu laen cite sbb bukan bawah jagaan kite mmg terpakse ikot care nurse mandy pkai air paip....tapi kalau kat rumah...better pakai la air suam...bagi die da besar sikit baru biase kan mandy air paip...

bole je tpi mse cuaca xsejuk la . jgn la mse pagi2 buta p pkai air paip pula kecian nt gigil2 . uhuhu . kita yg tua pon blom tntu thn mndi paip pagi2 apth lg bby . klau tgh ari tu xpela sis . bole je . bgos lg mndi air biase dri suam ni . sbb suam dy bukak liang pori2 kt bdn ank . klau air biase x .

Better gune air suam...supaya xkembung..xselsema n xdemam...ms ank sy dkt nicu bby nurse mndikn gune air pns dr shower mix ngn air sejuk..suam2 bby mndi..

Blh je klu air paip tu xsejuk mne... Kne plk klu air paip yg mmg dh suam2 gtu.. Lgi mudh.. Klu sjuk sgt, tkot bby tekejut je..

boleh je sis,..mandi air sejuk(air paip) lg kuatkn tulang baby....kt hospital pun nurse mandikan guna air paip biasa bukan suam

5y ago

Menurut beberapa tradisi orang lama, memandikan bayi dengan air sejuk mempunyai manfaatnya yang tersendiri seperti dikatakan dapat menguatkan tulang. Ia sebenarnya bukan saja sesuatu yang dilakukan oleh nenek moyang kita di Malaysia, tetapi juga di luar negara. Malah, ada beberapa negara seperti Rusia yang mempunyai tradisi memandikan anak mereka di dalam air sejuk semasa musim salji. Secara saintifiknya, terdapat beberapa kajian yang menyokong kebaikan mandi air sejuk. Namun, kajian tersebut adalah untuk orang dewasa dan bukanlah spesifik untuk bayi.

Air suam. Penurunan suhu yg mendadak baby bolei jd hypothermia. Bahayaaa..

Klau ikut org tua2.baik mndikn air suam

Kesian nnt sis sejuk sampai gigil2.

bby umur berapa sis,

5y ago

baby 2 bulan

F