Emosi dlm pantang

Hi..baby sy bru sebulan lbh & masih dlm pantang...Kdg2 bila baby trjaga tgh malam & sy masih dlm keadaan mngantuk,sy jd cept marah tmbh2 bila baby kejap2 nk nyusu ( nk ngempeng sbnrnya) kdg dia nyusu duduk xdiam kdg2 tarik2 puting..sy kdg trtampar pp dia ( slow je) kdg sy mcm kasar skit dukung dia..?..tp lpas dia tdow rsa brsalah smpai nangis..sy syg sgt baby sy sbb tngu 4thn tp kdg2 cpt sgt nk mrah..normal ke atau cm mna?sy tkut kdg2 bla bremosi jd bkn2 kt baby..

19 Balas

Sy pun cm tu utk 1st n 2nd week bby lahir.. sbb blm biasa lagi.. dgn x ckup tido lagi ..sy hari tu tkasa bahasa dgn bby .. lps tu mngis sbb nape sy blh mrh bby sdgkn dia xtau pa2 tp Alhamdulillah mggu ke3 dh dpt biasakan diri ..

Normal tu.ble ank 1st segala bnde kte bljr a-z..dlu kte bdua dgn psgn then ble ad anak khidupan berubah.blja feeding baby.tdur xckup.letih krg rehat.tp Lps abis pantang kte dh boleh adapt dgn baby.trust me🥰

Dl sy pn camtu jgk.. Cpt Sgt marah... Pastu bila tgk org lain yg diuji dgn anak2 yg sakit Dan bermasalah sy jd insaf... Dr situ dpt kurangkn panas baran Dan sifat marah dlm diri... Slalu istigfar InsyaAllah...

Mungkin sblm ni bila bf anak,dah tidur still puting tu dlm mulut anak.itu yg anak terbiasa dlm tidur mesti ada puting dlm mulut.lepas ni Klu bby dah tidur masa bf tarik klur puting tu jgn biar lm dlm mulut. ..

Awak kena biasa kan diri berjaga malam..memang semua org macam tu..tapi Tak lama la..nanti beberapa bulan lagi lain lagi..biasa la tu sis..

Emm...sis kne bncng dgn husben giler2 jg bby... Dgn sblum tdo psg ayat suci al quran..jd.ms.nk tdo kita akn dgr n rs tenang

Minta tolong husband sis,ksh tido bb..lbh sng campur dgn susu btl,bb lbh cpt kenyang..taklah asyik berjaga

Lebih baik dengan bantuan suami. Jadi kita tak rasa trlebih beremosi. Prgorbanan ibu ayah ❤️

Gilir² dengan suami..myb puan penat+stress..kuatkan semangat.normal ad bby cmtu