Perlu ke puting kosong?

Hi..baby sy bru sebulan lebih..Dia fully minum susu badan..Masalah skng dia suka ngempeng sblum tdo..kdg smpai 2,3 jam bru tdo..bila dia dh trlena sy tarik nenen,xsmpai 5 mnit trjaga nanges nk susu lg..tp bla bg nenen dia xisap pn,mata terus layu..?..Perlu ke bg puting kosong klu gitu?

1 Balas

Sama macam baby saya. Baby pernah masuk ward sebab jaundice so takleh nak ngempeng sangat. Bila dah sudah menyusu and perlu letak baby dalam baby cot,saya bagi puting dekat baby untuk tenangkan dia. Lagipun kalau dibiar ngempeng,susun atur gigi baby tak cantik nanti.

4y ago

Oo oke2 tq..🤗