Potong Kuku Baby

Baby sy berusia 1bulan 26hari, mak mentua sy selalu tegur bila sy potong kuku tangan baby katanya kalo potong kuku masa baby tgh tdo, nnt anak jadi degil. Ini dah beberapa kali dia ckp mcm tu. Bknlah sy degil tak endahkan kata dia, cuma sy tak suka bagi anak pakai mitten, so kuku baby kena sentiasa pendek supaya muka baby tak calar bila dia gosok muka dia + skrg anak dah start masukkan tgn dlm mulut. Atas faktor kebersihan sy lagilah tak boleh biarkan kuku tangan anak panjang². Adoiilah, mitos ke fakta tu? Siapa ada dpt teguran sama mcm sy.

24 Balas

Ma mtua sy n mama sy tegur sy bila nak potong balik2 bg taw sy suru potong.. 🤭🤭 teda kena mngena laa potong kuku dgn degil.. tu semua dri ajaran kita.. 🤭🤭

5y ago

Betul tu! Setuju sgt! 🙂