potong kuku

Dlm tempoh berpantang, boleh potong kuku x? Dah pjg sgt kuku sy ni.. 🤓

6 Balas

tapi mengikut adat berpantang belah mak mntua ni potong tak boleh,shimpo rambut pon tak boleh..ikut kan hati saya nak potong kuku,rambut pon nak shimpo..tapi mak mntua ckp jngn dulu..tunggu smpi habis pantang baharu boleh..hmmm....😌😅

kenapa tak boleh ye??mesti lah boleh 😁 dalam pantang pun kita pun mesti jaga kebersihan .

kenapa tak boleh pula? kan bhaya nti urus ank dgn kuku yg pnjang.. kuman pon dduk dlm tu.

Boleh sis.. Potong rambut pun boleh

Tercakar anak nanti tak pasal je

Eh kenapa xbole?