Potong Kuku Waktu Berpantang

Boleh ke potong kuku waktu berpantang? Lagipun kuku sy dah panjang rasa tak selesa. Nk pegang baby pun takut dia terluka dan dari segi kebersihan pulak, kuku panjang cpt kotor. Minta bg pendapat ye

2 Balas

Kepercayaan apa yang kata tak boleh potong kuku masa pantang ni? Hal kebersihan jangan buat main bila dah ada anak

4y ago

Klau nenek moyang dlu mmg tk bagi takut bentan. Tapi sy potong jgak, tk selesa, skrg dh hbis pntang alhamdulillah tkde apa 😊

Eh boleh je kan? Ade pantang tak boleh potong kuku ke? Seriau pulak camtu 😅

4y ago

Kalau org dlu2 tk bg tkut bentan, tp sy potong jga hehe Alhamdulilah dh hbis pantang nih tkde apa pun