Potong kuku.

Hi mummies, nak tanya. Mcm mana eh korang potong kuku baby? Baby saya 3 months paling susah nak potong kuku dia. Kena berperang. Pastu korang guna kepit kuku yg jenis mcm mana ya bg tak kena isi kuku baby? #ingintahu #seriusnanya

3 Balas

Potong kuku time dia tidur sis. Sy dri dia lahir smpai sekarang 4 bulan time tidur sy potongkn. Pakai sepit kuku kcik baby yg biasa je. Ada trimmer dkt rumah juga, tpi x suka pakai. Kuku dia jdi x cntik brbntuk.

Potong time dia tgh betul2 deep sleep mommy. Sangat mudah. Sy ada beli yg trimmer mesin tu tapi pada sy susah dan agak bising. Last2 sy guna sepit kuku yg dewasa je. Senang.

potong time dia mamai2. ataupun tgh menyusu. pakai trimmer lebih Selamat. yg mcm pengasah kuku elektrik tu.