Baby taknak susu botol

Baby saya 2bulan 15hari...masa 20 hari ada juga bg susu guna botol...dia xmau wlaupun susu bdan yg saya bg...dh puas try mcm2 jenis botol susu...puting pupici yg viral tu pun dh cuba gak tpi tetap nangis xnak hisap..ank sya fully breastfeeding...nk direct dri bdan je..ada x mak2 kt sini sama mcm sya??

7 Balas

Saya dulu mcm sis juga. Ada satu hari tu sy tetiba jatuh sakit pada waktu mlm dan warded hospital 4hari.Tinggal la si kecil dgn mak saya. Mak saya ckap mula2, memang dia refuse susu botol. Last2, dia lapar dia hisap. Akhirnya. Masa tu bg dia botol pigeon wide neck. Tukar btol lain dia xmau.

4y ago

Yelah sis...sya pnat2 pam susu bdan tpi dia tolak xmau hsap susu mlalui btol..klau bg fm lagilah dia xnk...sya slalu xshat..nk biasakn dia dgn btol susu...skrg dh mcm2 botol susu dbeli..semua dia tolak