baby refuse botol

hye mommy semua ad tips x nk bgi baby minum susu botol ? bila saya bgi susu botol baby xnk .. klau hisap puting pon xmau jgk .. dh bnyak tukar jenis puting .. sya xlma lagi nk masuk keje dh .. 😅 nk ngempeng gn mommy dy je ni 😂

2 Balas

Tipsnya - Minta suami atau ahli keluarga yang lain untuk feed baby. Waktu ni ibu kena menyorok. Baby boleh bau ibu, itu yang baby tolak sebab baby tahu susu dia ada dengan ibu. - Kena offer masa 1st stage feeding cue baby. Bila offer ketika 2nd stage atau 3rd stage, baby mudah untuk tolak minum susu.

saya pun hadap benda sama. risau sgt

10mo ago

kann .. bnyk dh beli puting tpi tolak jgk 😅