Puting botol susu yang sesuai untuk ank

Saya mngandung kali ke 2 skrg so saya nk putus susu dgn ank pertama.. sye cuba bagi dlm cawan dia x nk..botol straw dia x nk..dia jenis suka mengempeng.. jadi,saya cdg nk belikan botol susu tapi saya nk minx cdgn,puting bentuk mcmne yg sesuai utk ank rasa sama mcm puting ibu? Saya pernah je bg dia susu botol tp x berjaya sbb dia x pandai hisap puting botol susu..tp bf okey je laju je.. ada tips takk.. anak 1thn 6bln

11 Balas

Sy bru je sbln btol2 putus ssu utk ank sthun sbb prgnant mmg ssh nk bg putus mkn ms dkt 2 bln jgk..cara sy bg dia duk dgn org lain slain kita bykkn ms dgn org lain yg bg botol tu..agk ssh skrg pn kjut tdo mmg cari kita lg tp xpelah slow2..jarakkn mngempeng slow2 ssu bdn pn kurg nti dia akn mnm jgk ssu ikot botol tu

takkan ada puting yg sama mcm puting ibu. best adalah yg ada gradual slope supaya baby dapat deep latch. tapi kalau nak putus susu, maybe tak perlu kisah sangat yg tu. better consult LC. kadang sebab puting slow/laju sangat jadi dia tak suka, kena adjust.

ada mummy yang nak putuskan susu dia letak asam jawa kat bahagian puting then bila anak nak isap dia terus dah taknak menjadi cara nie , saya ada baca kat tiktok

bab puting nie kne try n error & memg mkn mse utk anak yg da biasa df utk btukar ke botol.. antra suggestion avent wide neck, tommy tippee..

Try puting jenama NUK sbb bntuk dia mcm puting ibu skit.. Ank sy dari dlm patang smpai skrg dh 3 tahun sy bg puting jnis tu ja xtkar2 dh

sye guna pigeon soft touch wideneck bottle

Cube test ksi pigeon. Soft je pigeon ni.

Pigeon works like magic

Saya pakai MAM & Pupici