Taknak botol susu

Assalamualaikum & selamat tengahari 🤗 sy nk tanya, ada tak yg pernah alami situasi mcm sy yg baby taknak hisap botol susu, anak sy baru 2 bulan 15 hr, dh lah sy tak lama lgi nk masuk kerja, sy dh tkr botol susu pun taknak jugak, dia nk terus direct susu bdn je, kalau sapa2 yg ada tips utk latih baby hisap puting susu botol, boleh share tak dgn sy, tq🙏

3 Balas

kenw kerap bagi sis.sebab sya 3 org ank 2 minggu bsalin saya terus bagi susu botol sbb bekerja dioarg minum ok.ank yg no 4 sya ajar lambat sikit dalam 2 bulan lebih baru nak bagi mmg dia tak nak sgt.3,4 jenis susu tukar.dia dah kesedapan susu tek ibunya🤭..tapi sya kerap bagi dia minum jugak sikit dah lama2 baru ok.

waalaikumsalam🙋🏻‍♀️dah cuba guna botol pigeon?? mngkin dia nak yg seakan2 puting ibu. puting pigeon melekap penuh terus kat mulut baby😂 rmai yg recommen guna btol pigeon kalau baby susa nak trima btol susu

sama la mslh kita , baby sy dh msuk 4 bulan xnak hisap botol susu gak