baby 9bulan sembelit

Baby mom semua ad pernah kna sembelit x.?

9 Balas

Baby sy klo sembelit, sy buat kayuhan basikal dekat baby/bagi minum air masak lebih/bagi makan buah naga. . Or Stop bagi makan kjp, lebihkan baby minum susu badan.. da berak, baru sy bagi makan balik tapi texture sy buat cair² dulu. Selalunya ok la. . Klo nampak baby mcm meneran tapi tak ok jugak refer doktor ye mommy. Mommy bagi baby makan ape yg sampai sembelit tu? Boleh take note la pasni klo makanan tu tak ok buat baby sembelit.

Saya Masa tengah preggy sampai la bersalin n habis pantang,masih sembelit sis.saya memnag jnis mudah sembelit sebelom kawen lgi.paling seksa sembelit msa abis bersalin.dah la czer Masa tu .tandas umah plak jenis tandas cangkung.lagi seksa.

dulu2 mak sy kata sy selalu sembelit. org kg ajar suruh cari daun gelenggang klau xsalahla...hancur lumatkan dia. sapu kat perut...kejap je terus berak.

Banyakkan air masak. And my baby kalau sembelit I bagi pisang or buah naga, memang flush terus. Huhu

Dua tiga hari ny berak kluar ketulan ja sekli keluar satu ketul...sebesar biji goli dh

Sembelit dy berak kluar jgk..tpi tula kesian jgk..klau p klinik mereka bt ap

5y ago

Tahi keras la ni.. lebihkan air, bagi texture bubur tu cair² balik.. lebihkan snek buah naga, betik. . P klinik tu klo da sembelit/ xberak beberapa hari/ berak tahi keras sampai meneran, doktor bagi ubat msuk ikut bontot ade dos untuk bayi. Nanti terus berak.

pernah, rasa kesian dekat baby pun ade sebab terkepit

Mkn to mcm biasa selalu dy mkn ja..