Sembelit

Nak tnya ad tak dlm nie yg mkn ubat zincofer lps tu sembelit.. Ad tips x.. Seksanya rsa sembelit..perut asyik x selesa je rasa

11 Balas

Kalau x sesuai dgn zincofer.. Boleh g kk minta obimin.. Atau seterusnya iberet.. Tapi iberet ni kalau dpt mmg rare la. 😊 Saya pon jenis sembelit. Hari2 wajib makan buah ye. Papaya paling berkesan bg saya la.

Saya pun makan zincofer sejak 3rd trimester and memang sembelit teruk. Ingat nak gi tukar ubat jugak. Sambil tu saya banyakkan makan sayur, minum susu dan air kosong. So far okay la tak sembelit teruk

sy mkn zincofer dri 4week smpai 8months skg , mmng akan sembelit lepasl tu sy amalkan byak minum air putih & makan buah pisang . memang x sembelit

Sy gi klink dpt ubt lmbut kn njis alhmdulillh dpt lh melepas dgn lega nyeee hihi.. lau x mmg sembelit smnggu seksa😩rsa nye..

sembelit satu, tahi pun jadi hitam 😂 makan pun haritu tercekik satu hal hahaha sudahnya tukar obimin okay sikit..

Sdg mngalami 😭 fobia nk berak skit dh rse mnahan, smpai luka.. pdhl da mnum air msk byk mkn sayur hijau byk

sme la mcm sy sis trimstr ke 3 bru ok... dah bnyk cara sy buat tpi tak mnjdi

sy mnm air oren sis...xde sembelit nti

Sy mntk tukar ubat dgn nurse, nurse akn tukarkn

Bnykkan mkn sayur dgn minum air