Puting Botol Susu

Baby Maisarah dah nak masuk 3 bulan tapi still taknak minum pakai botol. Taktau dah botol apa yang sesuai. Takut berat dia tak naik je ni. Baby anda pakai botol susu brand apa?

13 Balas
 profile icon
Tulis jawapan
VIP Member

Baby biasa akan tunjuk respon xnak kalau puan sendiri yg bagi susu tersebut.. Cuba puan servey.. puting susu seakan2 bentuk puting susu badan.. saya rasa ada ..byk brand.. Cuba puan pump susu puan..simpan dlm botol..n pastikan suami atau org lain yg bagi susu kt baby tu.. Selagi ada bau puan.. baby tu takkan nk botol susu.. Cuba praktis selalu.. insyaaAllah.. dgn bantuan suami atau org yg terdekat..pasti semua ni akan berjaya..

Baca lagi
3y ago

tu la. susah nak ajar diorang handle ebm ni. susu banyak je dah pam. tapi baby plak taknak.

sama kes mcm bby sy.. staff kdai anakku suggest brand MAM.. alhamdulillah, first time cube, anak terus membotol.. tk ingat kat tek mami dia dah.. huhu.. try la MAM.. mane tau serasi mcm bby sy.. btol susu dia pn terbaekk.. atas bwh bleh bukak.. senang nk cuci.. n byk lg la kebaikkan dan kebolehan btol tu.. try bce kt kotak nye.. huhu..

Baca lagi
3y ago

2 babies sebelum ni pun memang pakai MAM. Memang senang nk cuci. Anti colic, kan. Tapi tu la puting dia keras sikit.

VIP Member

Tengok review comotomo bagus. Sbb design puting botol ni mcm breast ibu. Botol lembut sbb guna material silicone. So baby boleh picit2 rasa mcm breast ibu. Saya aim nak beli botol ni utk future baby saya. Hehehehe

2y ago

sy pun guna comotomo jgk...baby blm lahir dah beli siap2 biar pun harga agak keras...baby sy masa awal2 ajar hisap botol ok je, skrg nak masuk 3 bln dah dia xnak pla..dia tolak puting tu dgn lidah dia...stress mak

My baby pakai Avent Natural..dia punya syok smpi breast mama pun xbpe nk layan..haha..botol kn laju..usaha dia nk suck tu kurang..lagipun bby boy kuat nyusu..

3y ago

Hehe..bli kt shopee je sis..murah dr kdai..🤭🤩

Sis Cuba try tommee tippie.. Baby I breastfeed, he love tomee tippie so much. Teats look alike mother nipple

VIP Member

Pengalaman sy baby serasi dgn puting mam, pigeon.. Lembik & leper..

baby saya pakai avent. saya ajar dia masa dalam pantang

sya tdk pkai botol bby sya susu bdan sja

Bole try brand Pigeon or Comotomo

3y ago

👍

VIP Member

Biasa baby pakai brand apa?

3y ago

Hari tu pakai MAM, dia okay. Pastu MIL jaga, dia xnk minum botol plak. Tukar Autumz pun taknak. brand2 biasa pun taknak.