Baby 2 bulan tak nak susu botol

Maaf nak tanya kalau puting jenis besar sesuai pakai botol susu apa ye ? Baby skrg direct feeding dan dah nak masuk 3 bulan , sy dah nak masuk keje tp baby tolak botol walaupun pam susu . sy pakai botol comotomo , mungkin dia tak nak botol tu kot sebab tak sama saiz puting kot . Ada cadangan botol apa sesuai tak utk puting saiz besar ?#firstbaby #pleasehelp #firstmom #seriusnanya #bantusharing #ingintahu

8 Balas

anak saya hari tu macam tu jugak, xnak botol.. masa baru lahir hari tu dia hisap ok je botol pastu susu badan sy xd hari tu, lps mengurut sy memang df, xbg botol lgsg. Pastu sy bg botol xnak dia, tp sy try jugak la beli macam2 brand lah.. comotomo pun beli jugak.. hari tu sy beli puting jenama Simba, sy tukar dekat botol Pigeon alhamdulillah anak sy hisap pastu.. Sampai skrg saya memang pakai pigeon je gune puting dia lah.. xpakai Simba dah. Cik kena banyak try.. saya hari tu macam tu lah

kalau sy ni memang kurang berkemampuan sy beli botol yg biasa je masa anak sy baru lahir. kuning anak tinggi sangat,sbb tu campur bf dan susu fm. alhamdulillah anak sy boleh terima. kena rajin² ajar dia menyusu. ambil masa sedikit juga la nak biasakan

kalau nak yg seakan2 puting ibu awak boleh cuba botol medela calma. baby hisap botol tu seakan2 hisap dkt puting ibu

Hi, Puan. Botol susu ni Puan kena try and error. Ikut keselesaan baby. Kalau saya guna avient dan heorshe.

Kena org lain yg bagi, kalau mak yg bagi memang baby x nak, bau ibu ada..

Dlu sy try Nuk atau MAM,,atau boleh try wide neck punya tp jgn besar sgt

sis cube pigeon..anak sy mule2 pakai avent tolak botol tukar pigeon ok..

2y ago

betul tu..kalau xboleh jugak sis cube la df baby sikit lepastu susu perahan tu masuk dlm botol smbung susu..buat masa baby nk dekat3 tidur/mamai

Sis boleh try avent wide neck

2y ago

tq sis nanti sy try beli