Jaundice

my baby day 6 today but still jaundice. any traditional method to do? tq.

22 Balas

sis... beli kurma cina... and sis minum sehari 2 Kali.pagi .. Dan malam.. my boy turun bacaan dari 150 ke 80 dalam tempoh 7 Hari....

try ambil tebu hitam ketuk2 sikit n sapu i dia dekat tapak kaki bby... ank sedara buat g2 memang kuning turun..

breastfeed every 1 hour...if baby sleep...wake him up..don't let baby skip the breastfeeding time...

5y ago

best tips so far. also to add, keep good lighting in house. reduce black pepper intake. that's all.

Mandikan air daun kucai. Kerap bagi susu kat baby. In shaa Allah akan sembuh jaundice tu.

keep breastfeeding the baby every 2 hours..

bagi bby mkn madu sikit je ltak atas langgit bby

5y ago

yker😧

cuba bagi dia susu karihome sis.

Mndikn air rbusan daun pegaga

minum susu kambing yg fresh

BF baby every 1 hour...